Gardurile din Tuia
Gardurile din Tuia

Gardurile din Tuia

Tuia, cunoscută și sub numele de arborvitae sau cedru, este o alegere populară pentru gard datorită rezistenței sale naturale la putregai, putrezire și deteriorare a insectelor. Este, de asemenea, cunoscut pentru capacitatea sa de a-și păstra culoarea verde pe tot parcursul anului și pentru rata de creștere rapidă. Gardurile Tuia pot fi folosite pentru intimitate, decor sau pentru liniile de proprietate. Poate fi cultivat ca gard viu sau poate fi folosit pentru stâlpi individuali de gard.

Gardurile Tuia sunt relativ ușor de instalat și întreținut. Acestea trebuie curățate în mod regulat și vopsite sau vopsite pentru a le proteja de intemperii. Tunderea poate fi, de asemenea, necesară pentru a menține forma și dimensiunea gardului. Cu toate acestea, gardul tuia nu este cea mai bună opțiune pentru zonele cu vânturi puternice sau zăpadă abundentă, deoarece poate să nu fie la fel de robust ca alte tipuri de materiale de gard, cum ar fi vinilul sau metalul.

În general, gardurile tuia sunt o alegere excelentă pentru proprietarii de case care caută o opțiune de gard durabilă, atractivă și de lungă durată. Sunt și o opțiune ecologică, deoarece tuia este o resursă regenerabilă.

 • Durabilitate: Tuia este rezistentă în mod natural la putregai, putregai și deteriorarea insectelor, ceea ce o face o alegere durabilă pentru gard. Aceasta înseamnă că va dura mulți ani cu întreținere minimă.
 • Aspect natural: gardurile Tuia au un aspect natural care se îmbină bine cu peisajul din jur. Ele pot fi vopsite sau vopsite pentru a se potrivi cu schema de culori a peisajului din jur.
 • Confidențialitate: gardurile Tuia sunt o opțiune excelentă pentru gardul de confidențialitate, deoarece pot fi crescute la o înălțime înaltă și plantate strâns împreună.
 • Creștere rapidă: copacii de tuia cresc rapid, ceea ce înseamnă că gardul va fi înființat într-o perioadă mai scurtă de timp.
 • Întreținere redusă: gardurile Tuia necesită întreținere minimă. Acestea trebuie curățate și vopsite sau vopsite pentru a le proteja de intemperii. Tunderea poate fi, de asemenea, necesară pentru a menține forma și dimensiunea gardului.
 • Ecologic: Tuia este o resursă regenerabilă, ceea ce înseamnă că este ecologică. De asemenea, este natural și biodegradabil.
 • Versatil: gardurile Tuia pot fi folosite pentru o varietate de scopuri, cum ar fi confidențialitatea, decorarea sau liniile de proprietate și pot fi cultivate ca gard viu sau folosite pentru stâlpi individuali de gard.
 • Cost-eficiente: gardurile Tuia sunt relativ rentabile în comparație cu alte materiale de gard, cum ar fi vinilul sau metalul.

Gardurile Tuia necesită întreținere minimă pentru a le menține să arate bine și să funcționeze corect. Iată câteva sarcini de întreținere recomandate pentru gardurile tuia :

 • Curățare: îndepărtați în mod regulat orice resturi, cum ar fi frunze sau crenguțe, de pe gard pentru a-l păstra curat.
 • Vopsire sau vopsire: Pentru a proteja lemnul de intemperii si pentru a-i mentine culoarea, gardurile tuia trebuie vopsite sau vopsite la fiecare 2-3 ani.
 • Tunderea: Pentru a menține forma și dimensiunea gardului tuia, poate fi necesară tăierea regulată. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la controlul dimensiunii și formei gardului viu.
 • Verificarea deteriorării: inspectați în mod regulat gardul pentru orice daune, cum ar fi scânduri rupte sau putrezite. Dacă se constată vreo deteriorare, acesta trebuie reparat sau înlocuit prompt pentru a preveni deteriorarea ulterioară.
 • Verificarea dăunătorilor: inspectați în mod regulat gardul pentru orice semne de infestare cu insecte, cum ar fi găuri sau rumeguș. Dacă observați semne de dăunători, contactați un profesionist pentru a-i trata.
 • Udare: În perioadele secetoase, asigurați-vă că furnizați suficientă apă gardului, mai ales dacă este nou instalat, pentru a-l ajuta să se stabilească și să prospere.

De asemenea, este important să rețineți că gardurile tuia nu sunt cea mai bună opțiune pentru zonele cu vânturi puternice sau zăpadă puternică, deoarece este posibil să nu fie la fel de rezistente ca alte tipuri de materiale de gard. Este esențial să verificați gardul după condiții meteorologice grele pentru a detecta și remedia orice daune cauzate.

Interesați de un gard din tuia ? Vă recomandăm tuia de la Pepiniera Comana

Media / 5. Voturi: