10 insecte minuscule din casa ta si cum sa scapi de ele
10 insecte minuscule din casa ta si cum sa scapi de ele

10 insecte minuscule din casa ta și cum să scapi de ele

Găsești insecte mici în casă, iar infestarea te „deranjează”? Iată cum să identifici invadatorii și cele mai bune modalități de a-i scoate din casă.

La fel ca toate creaturile, insectele își au locul lor pe acest pământ, dar cei mai mulți dintre noi nu doresc ca acel loc să fie în casele noastre. Ne place sau nu, insectele și târâiele înfiorătoare își fac drum în casele noastre, dar nu trebuie să le lăsăm să rămână. Aflați ce tipuri de insecte se strecoară în spațiile dvs. interioare și cum să scăpați de insecte din zonele casei în care acestea ar putea provoca daune reale.

Gângănii puturoase

Ce atrage insectele împuțite în casa ta? Deși, în general, trăiesc și se reproduc în aer liber, atunci când temperaturile se răcesc, adesea se mută în interior pentru a hiberna. Dacă vedeți aceste insecte în formă de scut în casa dvs., nu încercați să-i loviți sau să-i striviți. Când sunt deranjați, ploșnițele împuțite își ridică numele, emitând un miros urât care atrage doar mai multe ploșnițe. Nu există nicio formulă secretă când vine vorba de cum să scapi de insecte împuțite – una dintre cele mai bune modalități de a le elimina este să le aspiri . Singura captură este că, când ați terminat, va trebui să scoateți sacul de vid și să îl aruncați la o distanță sigură de casă.

Gărgărițele

Gărgărițele ajung, de obicei, în casa ta făcând o plimbare în magazinele tale. Gărgărițele adulte se înfundă în orez și alte cereale pentru a-și depune ouăle, așa că este posibil să nu știi că ai adus acasă dăunători până când nu eclozează și se târăsc prin toată cămara ta! Cel mai rapid remediu pentru o infestare cu acest bug-negru maroniu? Purge. Scapă de orice alimente uscate nesigilate, inclusiv făină, făină de porumb, ovăz, orez, paste și articole preambalate care nu au pungi sigilate în interior. Apoi, aruncați toate cutiile cu articole sigilate, cum ar fi amestecurile de supă sau gelatina. Chiar dacă gărgărițele nu mănâncă aceste articole, ar putea intra în cutii pentru a se ascunde, doar pentru a reapărea mai târziu pentru a vă contamina mâncarea. După ce ați aruncat alimentele afectate, curățați rafturile cămarei și pulverizați un insecticid de uz casnic în jurul zonei. Odată ce lichidul a avut șansa să se usuce, puteți reaproviziona.

Gândacii de covor

Un gândac adult de covor nu va cauza niciun rău casei tale. Din păcate, nu același lucru se poate spune despre larvele lor. Larvele gândacului de covor pot mânca găuri în covoare, perdele , tapițerii, îmbrăcăminte și cărți. Este posibil să nu știi că ai o infestare până când nu observi daunele pe care dăunătorii le-au provocat deja. Dacă observați ceva suspect, suflecați-vă mânecile și curățați. Prăfuiți bine și aspirați pentru a îndepărta iepurașii de praf și pânzele de păianjen care adăpostesc acești dăunători. Apoi, scoate hainele din dulap și din coșurile de depozitare și spală totul sau trimite-l la curățătorie chimică. În cele din urmă, tratați-vă covoarele cu un insecticid, acid boric sau pământ de diatomee pentru a ucide orice larve care rămân.

Centipedele

Centipedele sunt de fapt unul dintre băieții buni. Ele nu vă distrug casa și nu vă contaminează cămară, ci se sărbătoresc cu insectele rele precum termitele, moliile și gândacii. Dar dacă pur și simplu nu reușiți să coexisteți cu acești vecini cu multe picioare, prindeți-i în capcană sau pulverizați un insecticid în jurul plintelor, ușilor și ferestrelor. Între timp, preveniți o viitoare infestare prin îndepărtarea periilor și a resturilor din perimetrul casei și prin etanșarea crăpăturilor și crăpăturilor din exteriorul casei dvs. Centipede prosperă în medii umede, așa că poate doriți să investiți într-un dezumidificator – ghidul nostru cercetat pentru cele mai bune umidificatoare este un loc bun pentru a începe.

Muștele de fructe

Este uimitor cât de repede poate scăpa de sub control o infestare cu musca de fructe . Este posibil să observați o muscă care bâzâie în jurul fructelor dvs. dimineața, apoi veniți acasă de la serviciu pentru a vedea încă o jumătate de duzină. Nu este imaginația ta; muștele alea se înmulțesc — și repede! Larvele muștelor de fructe eclozează la doar 24 de ore după depunerea ouălor, așa că veți dori să acționați rapid pentru a le elimina. Opriți aprovizionarea cu alimente păstrând fructele moi în frigider. De asemenea, ștergeți imediat plăcile de tăiat și blaturile după pregătirea alimentelor și goliți gunoiul și cutiile de reciclare zilnic. Dacă, în ciuda acestor măsuri preventive, observați câteva dintre aceste insecte obișnuite, creați o capcană simplă pentru muștele de fructe .umplând până la jumătate un pahar mic cu oțet de mere. Apoi, adăugați o lingură de lichid de spălat vase și umpleți restul paharului cu apă caldă. Muștele vor zbura în pahar, dar nu vor zbura afară.

Furnicile

Furnicile sunt invadatori mici, dar necruțători. Ei intră în casa ta în căutare de hrană, apă și adăpost, ceea ce înseamnă că bucătăria și baia ta sunt ținta lor principală. Deși capcanele cu momeală sunt foarte eficiente în eliminarea furnicilor, ele nu sunt complet sigure de utilizat în zonele pe care copiii mici sau animalele de companie le pot accesa. Dacă preferați să nu utilizați otrăvuri tradiționale, există o serie de remedii naturale pe care le puteți încerca. Odată ce ați reușit să alungați acești dăunători, descurajați-i să se întoarcă aspirând regulat, ștergând suprafețele în fiecare zi pentru a elimina mirosul urmei lor și scoțând gunoiul în fiecare zi.

Gandacii

Gandacii sunt o problema in toata tara, dar mai ales in marile orase. Dacă vezi unul – de obicei în bucătărie sau în baie – poți fi sigur că sunt multe altele pe care nu le vezi. Odată ce s-au mutat, a scăpa de gândaci poate fi dificil, așa că acționează puternic, rapid și susținut. Puneți capcane cu insecticide sau pentru gândaci sub chiuvetă, în spatele toaletei, lângă frigider sau în alte locuri în care acestea pot sta la pândă. Schimbați capcanele și aplicați din nou insecticidul în mod regulat pentru a combate gândaciipe măsură ce eclozează. În plus, luați măsuri preventive pentru a vă face casa mai puțin atractivă. Eliminați-le sursele de hrană curățând imediat după masă, păstrând alimentele în pachete sigilate și scoțând gunoiul zilnic. Pentru a fi deosebit de minuțios, este posibil să doriți să eliminați orice croșetă rămasă din bolurile pentru animale de companie atunci când câinii și pisicile au terminat de mâncat.

Muștele de scurgere

Muștele de scurgere trăiesc acolo unde te-ai aștepta cel mai puțin să găsești o creatură înaripată: în adâncurile canalelor tale lipicioase și murdare. Motivul pentru care veți găsi muște de scurgere în interiorul chiuvetei sau canalelor de scurgere a dușului este că se hrănesc și depun ouă în gunoiul care se descompune, care aliniază scurgerile lente sau înfundate. Dacă observați muște de scurgere bâzâind în jurul chiuvetei dvs., iată cum să remediați situația. Mai întâi, determinați din ce canalizare zboară. Sunt șanse să fie un sabot în canalul respectiv. Va trebui să-l ștergeți înainte de a putea pierde bug-urile. Folosiți un șarpe de scurgere sau o perie pentru țevi pentru a curăța nămolul acumulat, apoi deschideți capcana P de sub chiuvetă pentru a îndepărta orice resturi de sabot. (Sau, dacă este necesar, utilizați un agent chimic de curățare a scurgerilor.) Închideți din nou sistemul și terminați prin turnarea unui agent de curățare enzimatic în canalul de scurgere pentru a îndepărta restul reziduurilor și orice ouă de muște de scurgere persistente.

Peștele de argint

Peștele de argint strălucitor și alunecător este o insectă pe care nu vrei să-l vezi niciodată în interior. Acest dăunător se va ospăta cu țesături, hârtie, lipici și cutii de carton. Peștii de argint sunt supraviețuitori – chiar înaintează dinozaurii – așa că este o provocare să-i scoți din casă odată ce s-au mutat. Puteți, totuși, să scăpați de ei cu capcane, insecticide sau o substanță naturală precum acidul boric sau pământ de diatomee. Pentru a vă asigura că peștii de argint rămân afară, faceți câteva mici modificări pentru a vă face casa mai puțin ospitalieră pentru ei. Îndepărtați ziarele îngrămădite, corespondența nedorită și cutiile vechi de carton. Păstrați îmbrăcămintea și consumabilele în afara sezonului în coșuri de depozitare din plastic și scoateți-vă produsele uscate din cutiile lor și depozitați-le în recipiente cu capace etanș.

Acarienii

Oricât de neplăcute ar fi, fiecare casă are acarieni. Deoarece se hrănesc cu celulele moarte ale pielii, acarienii pot prospera pe orice suprafață de pluș care poate conține particule gustoase, fie că sunt covor, tapițerie, lenjerie de pat sau jucării pentru copii. Deși nu puteți elimina complet acarienii, le puteți menține populația jos prin practicarea curățeniei de rutină. Spălați lenjeria de pat în apă fierbinte cel puțin o dată pe săptămână și aspirați covoarele și mobila în mod regulat. Pentru a elimina acarienii din jucăriile de pluș sau articolele delicate pe care preferați să nu le spălați, uitați-vă la congelator. Sigilați articolele într-o pungă cu fermoar și puneți punga în congelator timp de cel puțin 48 de ore – acarienii nu vor supraviețui înghețului adânc.

Media / 5. Voturi: